Datum:
16.06.2019.

TransferNews | Pogba i Fred na izlaznim vratima ?

Iako je transfer rok već duže vrijeme u toku, još uvijek nekih konkretnih pojačanja u redovima Uniteda nismo dočekali, a ukoliko žele da se bore sa Liverpoolom i Man Cityem narednu sezonu, krucijalno je pojačati ekipu sa bar jednim igračem u svakom segmentu. Bilo kako bilo, špekulacije postoje, a ovo su jedne od zanimljivijih i vrlo mogućih da se i obistine.

Pogba u Tokyu za novinare izjavio kako je vrijeme za nove izazove. Oko ovog igrača su podijeljena mišljenja kod navijača Uniteda, neki kažu da je najbolji veznjak na svijetu, neki ga ipak ne favorizuju, dok treći priželjkuju njegov odlazak. Bivši trener Uniteda, Jose Mourinho je izjavio kako je Pogba "virus koji igra samo za sebe". Mnogo se piše o Pogbi kako je nezadovoljan u Unitedu, a njegova sljedeća destinacija po pisanju mnogih portala bio bi Real Madrid. Cijena transfera bi navodno bila 170 miliona funti.

Brazilac Fred koji je stigao iz Shaktara prošle godine, nije se naigrao baš ove sezone u dresu Uniteda. Očekivanja su bila velika od njega, on nije pokazao mnogo, i naravno sada je i upitan njegov ostanak. Paulo Fonseca je novi trener Rome, a bio je trener Shaktara kada je u svojim redovima imao i Freda. Sada kada se otvorila prilika za kupovinu Freda, Fonseca je odmah pokazao interesovanje za njega. Fred je potpisao ugovor na 5 godina sa Unitedom, ali Solskjaer je najavio veliku rekonstrukciju ekipe što bi značilo da bi mu dobro došao novčani prihod od prodaje Freda, za kupovinu nekog kvalitetnijeg veznjaka. Suma koja se traži za Freda je 52 miliona funti.

Blogger.ba Uslovi Man Utd Streams Kontakt Vrh
© 2015. MUFC BiH sva prava zadrzana.